LA CLASSE DELS DINOSAURES NO EXTINGEIX LES SEVES GANES DE DESCOBRIR!

Qui diu que els dinosaures es van extingir? Els Dinosaures de Les Vinyes – 2nB – no s’han extingit i menys les seves ganes de descobrir i aprendre. En diferents moments del projecte han classificat els dinosaures segons el tipus d’alimentació, elaborat una piràmide d’alimentació saludable, fet una línia del temps de l’Era Mesozoica, exposat informació treballada a casa, muntat un esquelet de dinosaure seguint instruccions escrites, buidat la informació important dels llibres de prèstec de la biblioteca del poble, treballat les unitats de mesura a partir de les mides dels dinosaures, après molt gràcies a la visita d’un pare de la classe que ens va explicar coses molt interessants sobre la mesura del so…

Però aquestes darreres setmanes han estat molt més intenses, treballant més a fons sobre els diferents continents, el volum de la seva superfície, el tipus de clima i els animals que s’han pogut adaptar o bé extingir per diferents motius, i aquesta setmana hem profunditzat molt en la classificació dels animals, descobrint que hi ha animals vertebrats i d’altres que no ho són, animals que respiren amb pulmons com nosaltres… Arrel d’aquí vam fer una pràctica al laboratori per observar com és l’esquelet d’un ésser humà, què és una columna vertebral i veure similituds amb d’altres animals. També hem pogut veure com és un pulmó, quina funció té i com és per dins, així com una tràquea i un cor.

Hem gaudit molt fent aquestes pràctiques, però sobretot en el taller d’insectes que ens va fer el Manel. Aquest grup d’invertebrats va poder sobreviure al meteorit que va acabar amb els dinosaures, entre d’altres motius, i per nosaltres ha estat increïble poder conèixer de tant aprop aquesta espècie, tocar-la, observar el seu comportament quan s’espanten…esperem seguir aprenent moltes més coses, encuriosits per aquest món de Dinosaures!